Wat is ssl?

Een SSL-verbinding is een gecodeerde verbinding tussen de bezoeker en de server. De informatie die van de website naar de bezoeker wordt verstuurd (en omgekeerd) wordt versleuteld via het SSL-protocol. De versleuteling (encryptie) zorgt ervoor dat de informatie niet door derden toegankelijk is.

 De SSL-verbinding herken je eenvoudig aan de het internetadres in de browser (de url), bijvoorbeeld:

SSL-certificaat laten installeren op joomla website

Daarnaast geeft een goede browser ook aan dat de lijn beveiligd is Door middel van een klein groen slotje voor de URL of een groene balk geeft de internetbrowser aan dat de verbinding beveiligd is.

SSL wordt door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals financiële transacties, online aankopen of het versturen van persoonsgegevens. Hierdoor blijft alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk en is alle informatie onleesbaar door derden.

SSL biedt vertrouwen

Een SSL Certificaat geeft vertrouwen omtrent de identiteit van de website en de eigenaar van de website. Bezoekers van de website weten dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan. Kwaadwillenden kunnen de gegevens niet 'afluisteren'. Bovendien weet de bezoeker dat gegevens alleen bij de eigenaar van de website terecht komen.

SSL goed voor Google-ranking

Vanaf januari 2017 waarschuwt Google bezoekers van websites zonder een SSL-certificaat. Het is echt noodzakelijk standaard een geldig SSL-certificaat op je website geïnstalleerd te hebben.

Daarnaast heeft Google aangegeven dat een website mét SSL-certificaat hoger gewaardeerd zal worden in de ranking. Een SSL-certificaat zorgt dus voor een betere vindbaarheid van jouw website in de Google-zoekresultaten. 

Soorten SSL-certificaten

Domain Validation

Validatie van de aanvrager vindt nagenoeg realtime plaats op basis van whois-gegevens.

Organization Validation

Bovenop de validatie van het domein zelf controleert de uitgevende instantie of de aanvrager ingeschreven staat bij het bedrijvenregister.

Extended Validation

Bovenop de validatie van het domein zelf, stuurt de aanvrager extra documentatie aan de uitgevende instantie en is er persoonlijk contact.

Kosten SSL-certificaat

De kosten voor een SSL-certificaat hangen af van welk type certificaat je kiest. Voor eenvoudige websites zal doorgaans het type Domain Validation volstaan. Dit certificaat wordt tegenwoordig al gratis aangeboden. Het enige wat er nog moet gebeuren is het certificaat installeren op je website. Websitemakerij kan dat voor je regelen.

Kosten installeren SSL-certificaat

Een SSL-certificaat installeert Websitemakerij vanaf € 60. Voor de meeste sites zal het bij die € 60 blijven. Maar soms brengt de installatie meer werk met zich mee omdat onveilig elementen uit de website verwijderd moeten worden. Als je een SSl-certificaat wil laten installeren door ons maken we van tevoren een duidelijk prijsopgave zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Neem contact met ons op

Vakantiehuis website laten maken?

Een complete en moderne vakantiehuis website voor jouw vakantiehuis of appartement maakt Websitemakerij voor € 650 exclusief BTW.